Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Cuisine & Déco by Maria

Parfums d'enfance, explosion de couleurs, des recettes à l'accent grec, simples à réaliser avec des produits du terroir !

Biscuits Crétois - Fabrication artisanale

Les produits sont disponible sur le site www.leprestigecretois.fr

 

 

TRADITIONAL OLIVE OIL COOKIES WITH SESAME

gateaux11cretois--.JPGBiscuits sucrés à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et au sésame 200gr

 

Fabrication artisanale

Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), sésame, sucre, cannelle, jus d’orange, poudre à lever

 

Delicious pure ingredients and extra-virgin Protected Designation of Origin (PDO) olive oil from Sitia come together in this classic cookie. Kneaded by hand, they are high in protein, carbohydrates, essential minerals and dietary fibre, making them an essential part of the Cretan diet. A deliciously crunchy low-cholesterol snack for any time of day.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gateaux5cretois--.JPGTRADITIONAL WALNUT COOKIES    

             Biscuits à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et aux noix 200gr

 

                                   Delightfully crunchy cookies with a delicate flavour and delicious aroma. Walnuts, which are nutritious and high in polyunsaturated and omega-3 fats, add a new taste dimensional to traditional Cretan cookies. This classic snack is now even richer in protein, carbohydrates and essential minerals, giving you an energy boost at any time of day. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gateaux19cretois--.JPGTRADITIONAL ORANGE BISCUITS                                                        

Biscuits à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et jus d’orange  200gr

Fabrication artisanale

Ingrédients : Farine de blé, jus d’orange, sucre, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), semoule, poudre à lever

Crunchy double-baked biscuits with the delicious aroma of oranges.  Orange juice is kneaded into pure ingredients for delicately flavoured biscuits that are rich in essential minerals and carbohydrates. Low in cholesterol, they are also high in protein and dietary fibre, both an essential part of a modern healthy diet. 

 

 

 

 

 


gateaux21cretoisTRADITIONAL HAZELNUT COOKIES

Biscuits à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et aux noisettes  200gr

Fabrication artisanale

                     Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), sucre, noisettes, œufs,  jus d’orange, poudre à lever

Crunchy, handmade, aromatic cookies. Each delicious bite of these crunchy, handmade cookies with the delicious taste and aroma of hazelnut is something special. Kneaded with extra-virgin Protected Designation of Origin (PDO) olive oil from Sitia, hazelnut cookies make for a tasty surprise. Preservative-free and rich in nutritious ingredients, they are a mouth-watering snack for any time of day. 

 

 

 

 

TRADITIONAL LEMON COOKIES WITH BASIL

Biscuits à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et aux noisettes  200gr

Fabrication artisanale

            The taste of Greek summer. Kneaded by hand with extra-virgin Protected Designation of Origin (PDO) olive oil from Sitia, these cookies have a tempting lemony flavour and are scented with Cretan herbs. They are a delicious, healthy treat for any time of day and a gourmet choice for demanding palates!

Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), sucre, ouefs, citron, basilic, poudre à lever

 

 

gateaux13cretois--.JPGECLECTIC FIG COOKIES

Biscuits fourrés à l’huile d’olive extra-vierge de Sitia (A.O.P.) farcis aux figues de Kymi (A.O.P.)  200 gr

Fabrication artisanale

 

Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), figues de Kymi, sucre, jus d’orange, noix, sésame, cannelle, clous de girofle, anis, poudre à lever

                                      Mouth-watering handmade cookies filled with sun-ripened Cretan figs. A gourmet recipe using extra-virgin olive oil and no preservatives that combines tradition with modern dietary needs in a delicious healthy snack for any time of day. 

 

 

 

 

gateaux7cretois--.JPGECLECTIC MASTIHA COOKIES

Biscuits à l’huile d’olive extra-vierge de Sitia (A.O.P.), mastic de Chios (A.O.P.) et huile de mastic de Chios (A.O.P.)   200 gr

 

Fabrication artisanale
Le mastic est une sève résineuse provenant du tronc et des branches de l'arbre à mastic, un arbuste qui a trouvé les conditions climatiques favorables sur l'île de Chios. Le mastic de Chios été déjà connu à l'Antiquité, autant pour son aromate spécifique que pour ses qualités thérapeutiques.

                  Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), sucre, semoule, jus d’orange, poudre à lever

   Made with a love of tradition, these crunchy cookies with unique Protected Designation of Origin (PDO) mastiha from Chios have a great taste and an exciting aroma. All this, in combination with the beneficial action of extra-virgin olive oil, makes them a uniquely delicious  and healthy option for any time of day. 

 

 

gateaux9cretois--.JPGELECTIC OUZO BISCUITS

Biscuits sucrés à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et à l’ouzo de Mytilini (A.O.P.)    200gr

 

Fabrication artisanale

 

L'ouzo (ούζο) est une boisson alcoolisée anisée grecque fabriquée à base d'alcool neutre mélangé à divers aromates (principalement l'anis) puis distillé et dilué.

Il est assez proche, au goût, de certains anisés blancs français comme la Marie Brizard.

Il est incolore et devient blanc au contact de l'eau. Les puristes le consomment avec un glaçon sans rajouter d'eau.

Ingrédients : Farine de blé, sucre, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), ouzo de Mytilini (A.O.P.), sésame, sésame noir, anis, mastic de Chios (A.O.P.),   poudre à lever

All the tradition of Greece in a biscuit with an aroma and a flavour that bring back your favourite holiday moments, combining Protected Designation of Origin (PDO) ouzo from Lesbos with mastiha, black sesame seeds and anise for a unique taste sensation. Rich in protein, carbohydrates, essential minerals and dietary fibre, ouzo biscuits are everybody’s favourite healthy snack. 

 

 

gateaux17cretois--.JPGORGANIC OLIVE OIL COOKIES WITH SESAME

Biscuits BIO sucrés à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et au sésame    200gr

Fabrication artisanale

Ingrédients : Farine de blé, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), sésame, sucre, cannelle, jus d’orange, poudre à lever

 

 

                                                    With all the beneficial properties of organic Cretan olive oil, these mouth-watering cookies are rich in ingredients that contribute to the body’s health and well-being, making them the perfect choice for any time of day. Preservative-free, with almost zero cholesterol, they are everybody’s favourite snack.                

 

 

 

gateaux3cretois--.JPGORGANIC ALMOND BISCUITS

Biscuits BIO  à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et aux amandes    200gr

Fabrication artisanale

Ingrédients : Farine de blé, sucre, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), amandes, jus d’orange, cannelle, poudre à lever

 

 

                          Biscuits made in the traditional way. Deliciously crunchy and  lovingly handmade from organic ingredients, they are nutritionally rich in protein, carbohydrates, dietary fibre and essential minerals, and very low in cholesterol. Preservative-free.  

 

 

 

 

 

gateaux1cretois--.JPGORGANIC MILK COOKIES

Biscuits BIO  à l’huile d’olive extra vierge de Sitia (A.O.P.) et au lait    200gr

Fabrication artisanale

Ingrédients : Farine de blé, sucre, huile d’olive extra-vierge (A.O.P.), lait, vanilline, poudre à lever

 

                                Lovingly made from pure, nutritious ingredients, milk cookies are every kid’s favourite treat. Fresh organic milk combines with the beneficial properties of extra-virgin Protected Designation of Origin (PDO) organic olive oil from Sitia in a healthy handmade snack for any time of day.  

 

 

 

 

 

 

Les produits sont disponible sur le site

www.leprestigecretois.fr


Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article

PageRank